Rólunk

A legjobb ötletek néha a legunalmasabb napokon jönnek, például egy számítógép képernyő előtt töltött 12 órás munkanap végén. Egy olyan márkát akartam építeni, ami megoldást nyújt a panaszokra, de közben magabiztosan érezheti magát viselője és nem érzi kényelmetlennek – sőt, örömmel teszi fel nap, mint nap!

Mindegy, hogy a munkád miatt vagy hobbiból töltesz sok időt a képernyő előtt. Lehetsz diák, irodai dolgozó, vlogger, gamer, streamer, vagy influencer. Mi azon dolgozunk, hogy megtaláld a neked tetsző legjobb minőségű, kényelmes és divatos kékfény szűrő szemüvegeket.

Célunk

Egy mai fiatal nő átlagosan napi több, mint 10 órát tölt képernyőnézéssel. Ebbe beleszámít az okostelefon használat, az irodai munka, az otthoni szabadidős számítógépen töltött szórakozás, televíziózás, filmnézés. Ezek mind potenciális veszélyforrások a látásodra nézve, a kibocsátott nagy energiájú kék fény miatt. Megdöbbentő, ugye?

Arról nem is beszélve, hogy a manapság energiatakarékossága miatt olyan népszerű LED világítás a munkahelyen és otthon, a modern autók műszerfala is bocsáthatnak ki ilyen hullámtartományban fényt. Így ezek további prolémaforrások.

Ha belegondolunk, egy modern nő lehetetlen, hogy kikerülje ezeket a veszélyforrásokat. De ez nem jelenti azt, hogy el kell fogadni és együttélni a veszéllyel.

Célunk olyan megoldást adni, ami semmit nem vesz el a megszokott életedből, mégis pajzsként védi szemed. Legyen kényelmes, divatos, szerethető. Ez a foxyBLUE.

A foxyBLUE szemüvegek

A szem védelmét a foxyBLUE szemüvegek egy speciális lencse bevonattal érik el. Ez a fény azon hullámhossz tartományát szűri ki, melyet röviden HEV-nek (nagy energiájú látható fénynek) is nevezzük.

Ennek a fénynek legnagyobb kockázata az AMD, vagyis öregkori makula degeneráció előidézése, a folyamat felgyorsítása. A makula – vagy más néven sárgafolt – a a szem retinájának legtöbb látóideg végződéssel rendelkező területe, az életlátás helye a szemben. Az “öregkori” szó ne tévesszen meg. Azért ez a neve, mert általában időskorban jelentkezik a jelenség, mely nem gyógyítható, vagy visszafordítható.

Na de hol találkoztak kedves nagyszüleink okostelefonnal? LED világítással? Számítógép előtt töltött irodai munkával? Sajnos egyre kevésbé lesz a makula degeneráció öregkori, hiszen hatványozottan több káros fény éri a fiatal nők szemét, mint nagyanyáinkét.

A természetes fény, napsugárzás is tartalmazza a látásra káros hullámtartományt. Viszont kültéren a napszemüveg viselete a HEV-en kívül az UV szűrést is elvégezheti (ha megfelelő szemüveget választunk). Beltérre a kék fényszűrő szemüvegek ajánlottak.

Ez egy fájdalommentes folyamat, mely az éleslátás folyamatos vesztésével jár. Leginkább akkor veszik észre, ha már dioptriás szemüveg szükséges, mert nem jól látnak. Aztán évről-évre egyre rosszabb és egyre erősebb lencsére van szükség. Ez a folyamat jócskán lelassítható hatékony kékfény szűrő szemüvegekkel.

További tünetek – amik rövidtávúak, ezért sokkal jobban észrevehetőek és kellemetlenebbnek érezzük: fejfájás, migrén, szemszárazság, szemvörösség, szemviszketés, elégtelen alvás – mert a melatonin hormon termelődést is felborítja, mely az alvás és ébrenlét ciklus szabályzásért felelős. A foxyBLUE szemüvegek viselésével ezek a panaszok is megszüntethetőek.

Társadalmi felelősségvállalás

Vásárlásoddal egy fontos ügyet is támogatsz:

Minden vásárlásból 5% jótékony célra megy. Ez azt jelenti, hogy a rendelési összeged 5 százaléka havi rendszerességgel a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány részére kerül átutalásra. Mindez nyomon követhető módon történik, támogatási szerződés keretében.

Egy ilyen speciálisan kiképzett kutya tanítása hosszadalmas és drága folyamat. Az ezzel foglalkozó emberek munkája igen fontos, hiszen a majdan kiképzett kutyus egy olyan gazdihoz fog kerülni, akinek ő lesz a “szeme”, és a legjobb barátja, a társ, akire mindig számíthat.

Ezzel szeretnénk segíteni azoknak az embereknek, akik vakok, látássérültek és kizárólag egy kiképzett kutya segítségével tudnak tájékozódni a világban. Segíteni akarunk azoknak az embereknek, akiknek nagy szüksége van rá.

Ezért döntöttünk úgy, hogy anyagilag támogatni fogjuk a kutyusok betanítását és ezzel hozzájárulni a segítségre szoruló embertársaink életének könnyebbé tételéhez.

Elérhetőségeink

Székhelyünkön ügyfélfogadás nem lehetséges, ezért kérjük, hogy mindennemű kérdéssel, panasszal a lenti lehetőségek valamelyikén keressetek minket.

Ha kérdésed van, hibát szeretnél bejelenteni, vagy panasszal szeretnél élni, használhatod jól bevált módon az email címünket.

hello@foxyblue.hu

Bátorítunk, hogy kapcsolatfelvételhez használd Instagram vagy Facebook oldalainkat is!